www. pargagreece.com

Ephira Travel Parga Greece

Travel Agency in Parga Greece:  Hotels, apartments, studios, villas, rooms,

ferry tickets, excursions Parga Greece 

48060 Parga Greece,Tel 0030 2684 031 439,E-mail:ephiratr@otenet.gr,

Καταλύματα Εκδρομές Μεταφορές Εισιτήρια Ενοικιάση οχημάτων  Η Πάργα Ιστορία Τοποθεσίες Νέα
Προσφορές Ferry&Acom Αρχική Το Γραφείο μας Επικοινωνία Guest book Παραλίες Φωτογραφίες Παραδόσεις

 ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ(ΒΟΥΘΡΩΤΟ,ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ)

    Εκδρομή

 

    Εκδρομές

Χάρτης εκδρομής

Πληροφορίες

Κρατήσεις

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τιμή  Ευρώ
Μεταφορικό μέσο Λεωφορείο
Αναχώρηση απο Πάργα 07.00-08.00
Άφιξη στην Πάργα 19.00-20.00
Αυνολο Διάρκειας εκδρομής 10 ώρες
Ελεύθερος χρόνος  ναί
Μπάνιο Οποιος θέλει
   
   
   
   
   
   
   
   
Tι να πάρετε μαζί σας
Καπέλο ναί
Γυαλιά ηλίου ναί
Αντηλιακό ναί
Πετσέτα ναί
Φωτογραφική μηχανή ναί
Παπούτσια για περπάτημα ναί
Χάρτες ναί
Νερό ναί
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Excursion to Albania 

Εκδρομή:

Η αναχώρηση απο την Πάργα είναι στις 07.00 H 08.00 το πρωί  και περνώντας απο το Μαυρομάτι μπαίνουμε στα Αλβανικά σύνορα( για έλεγχο των Διαβατηρίων) με πρώτη στάση στο Βουθρωτό με ώρα άφιξης περίπου στις 10.30.Το Βουθρωτό είναι αρχαία Ελληνική πόλη και αρχαιολογικός χώρος κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Βρισκόταν στην Aρχαία Ελληνική περιοχή της Ηπείρου και συγκεκριμένα κατοικούνταν από φύλλα των Χαόνων . Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο σε πηλώδη λιμάνι στην περιοχή Χαονίας της Κεστρίνης δίπλα στη διώρυγα Vivari που συνδέει τη λίμνη του Βουθρωτού με το στενό της Κέρκυρας . Η περιοχή κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και το Βουθρωτό υπήρξε αρχαία ελληνική πόλη της Ηπείρου, ρωμαϊκή αποικία και έδρα Επισκοπής. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Αινείας  επισκέφτηκε το Βουθρωτό στην επιστροφή του από την Τροία. Στο μέρος αυτό συνάντησε την Ανδρομάχη  και τον Έλενο , οι οποίοι επίσης είχαν επιστρέψει από την Τροία και τώρα βασίλευαν στην Χαονία. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή του μύθου, ο Αινείας έκανε στάση στην Κέρκυρα και ήθελε να θυσιάσει ένα βόδι στους θεούς. Το πληγωμένο βόδι πήδηξε στην θάλασσα και κολύμβησε ως την απέναντι όχθη, όπου και ξεψύχησε. Ο Αινείας είπε ότι αυτό ήταν δείγμα των θεών και γι’ αυτό ίδρυσε εκεί την πόλη που φέρει το όνομα Βουθρωτό, δηλαδή «πληγωμένο βόδι».Στο Βουθρωτό μένουμε για περίπου 2,5 ώρες.Μετά την επίσκεψη στο Βουθρωτό ,συνεχίζουμε για τους Αγιους Σαράντα  με άφιξη γύρω στις 13.30 για ελεύθερο χονο,μεσημεριανό,μπάνιο,βόλταψώνια, και παραμένουμε  για περίπου  3στους Αγιους Σαράντα.

Το λιμάνι των Αγίων Σαράντα., όπως τ’ ονομάζουν στην Αλβανία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, 26 μόνο χιλιόμετρα από τις ακτές της βορινής Κέρκυρας. Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμος, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Το όνομά της σύμφωνα με την παράδοση πήρε από το μαρτύριο σαράντα μοναχών που εκτελέστηκαν τον 15ο αι. από τους Οθωμανούς αρνούμενοι να αλλαξοπιστήσουν. Τιμώντας τους ανήγειραν τον βυζαντινό ναό των Αγίων Σαράντα, του οποίου τα ερείπια σώζονται στον λόφο πάνω από την πόλη. Ο ναός, πρωτοβυζαντινής εποχής, έχει δύο σειρές κολόνες στο εσωτερικό του και αψίδες σε όλο το μήκος των πλευρών του. Στον περίβολο του ναού λέγεται ότι υπήρχαν 40 μικρές εκκλησίες, μία για κάθε μάρτυρα της Σεβαστείας. Η σύγχρονη πόλη ιδρύθηκε την εποχή της τουρκοκρατίας. Στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, ο ελληνικός στρατός κατέλαβε την πόλη στις 18 Φεβρουάριου του 1913  και την εγκατέλειψε τον Δεκέμβρη του 1916 . Το λιμάνι της πόλης ήταν το προπύργιο των Ιταλών, καθώς το 1939 αποβιβάστηκαν εκεί και κατέλαβαν όλη την Αλβανία. Κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο  που ακολούθησε, ο ελληνικός στρατός την κατέλαβε ξανά για σύντομο χρονικό διάστημα στις 6 Δεκεμβρίου  του 1940 , πριν τελικά αποχωρήσει λόγω της γερμανικής εισβολής. Σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει ελληνική κοινότητα στην πόλη, αν και μικρότερη. Βέβαια, συνεχίζουν να λειτουργούν τα ελληνικά σχολεία, καθώς επίσης και οι εκκλησίες. Το κλίμα και η γεωγραφική θέση της πόλης των τριάντα τριών χιλιάδων κατοίκων προσελκύουν τα καλοκαίρια κυρίως χιλιάδες τουρίστες, ενώ ο θρησκευτικός χάρτης της πόλης αναφέρει ότι οι αλβανοί της περιοχής είναι σε ποσοστό 60% μουσουλμάνοι, 30% ελληνορθόδοξοι και 10% καθολικοί.Η τελευταία μας στάση είναι στα DUTY FREE (Για λίγη ώρα) και κατά τις 18.00-19.00,αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Πάργα,περνόντας τα Ελληνοαλβανικά  σύνορα. Η αφιξή μας στην Πάργα είναι κατα τις 19.00 η 20.00.Η τιμή για μεγάλους Είναι Ευρώ.Παιδιά απο 04-12 ετών μισή τιμή και παιδιά  έως 4 ετών Είναι δωρεάν(Χωρίς να έχουν θέση αλλά στην αγκαλιά των γονέων).Η είσοδος στο Βουθρωτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην Τιμή (πληρωνεται έξτρα και τοπικά)

Μπορεί να υπάρξει μισής ώρας απόκλιση απο τις αναγραφόμενες ώρες. ΓΙΑ ΠΑΡΕΕΣ ΦΙΛΩΝ Η 2 ΦΙΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙEΣ ΕΩΣ 7-8 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΒΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ E-MAIL: ephiratr@otenet.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδρομή για Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία(Αγιι Σαράντα,Βουθρωτό,Μπλέ Μάτι)
 
Excursion to Albania(Lekuresi castle)
 
Photo of an ikon in Lekuresi castle
 
Εκδρομή για Αλβανία ( Αγιοι Σαράντα)
Αλβανία-Σαράντα
Εκδρομή για Αλβανία
Βουρθρωτό,Αρχαιολογικός Χώρος στην Αλβανία
Βουρθρωτό Εκδρομή στην Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία
Εκδρομή στην Αλβανία(Αγιοι Σαράντα)
Εκδρομή στην Αλβανία,Τζαμί
Εκδρομή για Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία
Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία
Εκδρομή για Αλβανία