www. pargagreece.com

Ephira Travel Parga Greece

Travel Agency in Parga Greece:  Hotels, apartments, studios, villas, rooms,

ferry tickets, excursions Parga Greece 

48060 Parga Greece  tel 030 2684 031 439, fax 030 2684 0 32039, e-mail:ephiratr@otenet.gr,

Καταλύματα Εκδρομές Μεταφορές Εισιτήρια Ενοικιάση οχημάτων  Η Πάργα Ιστορία Τοποθεσίες Νέα
Προσφορές Ferry&Acom Αρχική Το Γραφείο μας Επικοινωνία Guest book Παραλίες Φωτογραφίες Παραδόσεις

ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ  ΤΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ & ΜΕΤΣΟΒΟ 

 

    Εκδρομές

Χάρτης εκδρομής

Πληροφορίες

Κρατήσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τιμή  Ευρώ
Μεταφορικό μέσο Λεωφορείο
Αναχώρηση απο Πάργα 07.00
Άφιξη στην Πάργα 19.00
Διάρκεια εκδρομής 12 ώρες
Ελεύθερος χρόνος 2 ώρες
Μπάνιο  
Φαγητό  
   
Tι να πάρετε μαζί σας  
Καπέλο ναί
Γυαλιά ηλίου ναί
Αντηλιακό  
Πετσέτα ναί
Φωτογρα
φική μηχανή
ναί
Παπούτσια για περπάτημα ναί
Χάρτες ναί
Νερό ναί
Είσοδος στο Μοναστήρι έξτρα Πληρωμή
Είσοδος στα Μοναστήρια για 'Ανδρες Μακριά παντελόνια
Είσοδος στα Μοναστήρια για Γυναίκες Μακριά Φούστα και καλυμένοι οι ώμοι
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

ΜΕΤΕΩΡΑ

Εκδρομή:

Σάς προσφέρουμε την μοναδική εκδρομή για τα ΜΕΤΕΩΡΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ . Αναχώρηση απο την Πάργα στις 07.00 το πρωί  και αφου περάσουμε την ορείνη οροσειρά της Πίνδου κατα τις 11.15 φτάνουμε στα μοναστήρια των ΜΕΤΕΩΡΩΝ.Οσοι τα αντικρύζουν για πρώτη φορά πιστεύουν ότι ευρίσκονται αντιμέτωποι με ένα γεωλογικό θαύμα. Χιλιάδες βράχοι, μεγάλοι και μικροί, ενώνονται για να σχηματίσουν ένα εξωγήινο τοπίο. Με μοναδική επιθυμία να πλησιάσουν το Θεό, θαρραλέοι μοναχοί έχτισαν μοναστήρια στις κορφές αυτών των βράχων.Εκεί πέρασαν τη ζωή τους σαν γνήσιοι ερημίτες, για περισσότερο από 600 χρόνια. Οι κύριοι χώροι των ναών των μοναστηριών έχουν διακοσμηθεί από επιδέξιους αγιογράφους της Βυζαντινής περιόδου.Στους πύργους διακρίνονται ακόμα τα δύχτια που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί για να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν στα μοναστήρια, από τα οποία σήμερα διασώζονται μόνο 6.Τα μοναδικά στον κόσμο Μετέωρα μοιάζουν με θεόρατα γλυπτά που δεσπόζουν πάνω από την Καλαμπάκα.Θα επισκεφθούμε τη ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ τη μεγαλύτερη μονή του συγκροτήματος των Μετεώρων, του 14ου αιώνα. και στη συνέχεια θα πάμε για φωτογραφίες στην ΜΟΝΗ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ με το επιβλητικό καθολικό της αγιορείτικου τύπου.Στις 13.15,Περίπου πηγαίνουμε στην Καλαμπάκα για το Μεσημεριανό μας,το οποίο διαρκεί περίπου 1 ώρα. Κατά τις 14.45 αναχωρούμε για το Μέτσοβο.

Tο Μέτσοβο χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τύμφη, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας καθώς και ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ηπείρου.Ο παραδοσιακός του χαρακτήρας έχει διατηρηθεί σε σημείο που εντυπωσιάζει, ενώ γύρω απλώνεται ένα φυσικό τοπίο με μοναδική ομορφιά.Ο επισκέπτης συναντά ακόμη ανθρώπους που κρατούν τα παραδοσιακά έθιμα, φορούν τοπικές φορεσιές, δίνοντας έτσι μια φυσιογνωμία στην πόλη τους που δεν συναντάται πουθενά αλλού. Στην «Κάτω Γειτονιά» του Μετσόβου, στεγάζεται η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ. Οι 250 πίνακες και τα γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα (όπως Λύτρα, Γύζη, Ιακωβίδη, Παρθένη κ.ά.), δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει την πορεία της Ελληνικής ζωγραφική αυτής της περιόδου.Οι εκκλησίες του Μετσόβου είναι λαμπρά δείγματα τέχνης. Στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, κάτω από τη σκιά του πελώριου πλάτανου, μίλησε για πρώτη φορά στους Μετσοβίτες ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Απόστολος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, Προφήτης του μέλλοντος του Γένους. O Κοσμάς ο Αιτωλός, έφτασε, αυτός Καλόγερος,ο οποίος διακύρητε ,(Οτι. Δίχως σχολείο ούτε θρησκεία μπορείτε να έχετε). Χάρις το ζήλο του Εθναπόστολου Κοσμά( του Πατροκοσμά), όπως τον αποκαλούσανε δημιουργηθήκανε στα μαύρα χρόνια της οθωμανικής σκλαβιάς 200 σχολεία, 200 φάροι του Γένους!

Επίσης στο Μέτσοβο θα έχετε πανω απο μια ώρα ελεύθερο διαθέσιμο χρόνο,για να αγοράσετε,αν φυσικά θέλετε, τα Γνωστά Τυρία Μετσόβου(Μετσοβόνε & Μετσοβέλα η το τοπικό κρασί Αβέροφ).

Κατα τις 17.30 αναχωρούμε απο το Μέτσοβο για Πάργα ,όπου .μετά από ένα πολύωρο ταξίδι "πίσω στο χρόνο" επιστρέφουμε αργά το απόγευμα (περίπου στις 19.00) στην Πάργα για να διηγηθούμε στους φίλους μας τις εντυπώσεις μας και να δείξουμε τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες

Οσοι θέλουν να επισκεφθούν να μοναστήρια πρέπει να φροντίσουν να έχουν ευπρεπή εμφάνιση. Οι γυναίκες ΔΕΝ θα πρέπει να φοράνε κοντές φούστες και πρέπει να έχουν τους ώμους καλυμμένους, ενώ στους άνδρες δεν επιτρέπεται να φοράνε κοντά παντελόνια.Αν δεν έχουν,τοτέ τοπικά τους δίνουν κάποιο ένδυμα.

 

Η μοναδική Τιμή για αυτο το Ταξίδι για ενήλικες είναι Ευρώ .Παιδιά απο 4-12 ετών  Ευρώ και παιδάκια έως 4 ετών είναι Δωρεάν(Δεν συμπεριλαμβάνεται κάθισμα αλλα θα είνα στο ίδιο κάθισμα με τους γονείς.)Στην Τιμή δέν Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Μοναστήρι(Εξτρα πληρωμή    Ευρώ το άτομo)

Μπορεί να υπάρξει μισή ώρα απόκλιση απο τις αναγραφόμενες ώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteora Monasteries
The famous meteora
The Meteora Monasteries
Meteora excursion
METEORA
METEORA A PLACE TO VISIT
VIEWS FROM THE METEORA
KALAMPAKA
METEORA
THE METEORA MONASTERIES
METEORA
THE METEORA MONASTERIES
METEORA
METEORA
METEORA
METEORA
METEORA
METEORA
METEORA
VIEWS FORM THE TOP OF METEORA
METEORA